עם יד על הלב, מי מאיתנו לא התרגז אף פעם על שכן? פעם בגלל מוסיקה רועשת בשעות לא נוחות, פעם השכן מלמעלה גורר כיסאות בשעה מוקדמת ופעם שכן אחר מתעייף באמצע הדרך אל הפח ומשאיר את השקית הריחנית היכנשהו באמצע הדרך. אם עד עכשיו הזכרנו סיטואציות שיכולות להתרחש מידי פעם ולהסתים בלחיצת יד בין שכנים, הרי שיש מקום אחד בו הריבים הופכים ליריבויות והכעס לשנאה של ממש. אני כמובן מדבר על החניה המשותפת בבניין.
בין אם יש לכם מגרש חניה בסמוך לבניין ובין אם זכיתם להתגורר בבניין עם חניה תת קרקעית, החניון מהווה מקור לא אכזב ל”אקשן” בין השכנים בבניין. נסקור בקצרה בעיה אחת מרכזית ואת דרך הטיפול בה:
השכן תפס לי את החניה
אם זה היה מופע סטנד אפ אז הייתי מתחיל את השורה ב “מכיר את זה ש..” אתה חוזר הביתה בתום יום עבודה או לאחר קניות, הגלידה נמסה לה לאיטה בשקית מהסופר ואתה ממהר להחנות את הרכב בחניה הפרטית? אתה כבר מתכנן את העליה לדירה בנתיב הקצר ביותר ועם מינימום עיכובים. אתה מגיע לחניה וחושכות עיניך, הרכב של השכן מלמעלה חונה לו בנחת בחניה שלך או גרוע מזה, רכב לא מוכר חונה שם. אתה בודק מקרוב ורואה שלא טרחו להשאיר מספר טלפון. זהו, הלכה הגלידה וגם הלכו לבעלים של אותו רכב החיים אם הוא רק נופל בידים שלך. מכיר?
אז זהו, שזה לא מופע סטנד אפ וסיטואציות כאלה בחיים האמיתיים נגמרות הרבה פעמים בריב חמור ומיותר עם השכן ולעיתים לא כ”כ רחוקות גם באלימות. כמו שאמרתי, מיותר.
תפיסת חניה פרטית ע”י רכב זר היא בעיה נפוצה מאוד, בעיקר במקומות בהם קיימת מצוקת חניה. זה יכול לקרות לכל אחד ולא משנה כמה שלטים חניה פרטית תציב במקום. ככה זה ישראלים, לפעמים קשה להם לקרוא… מבחינה חוקית אין לך הרבה מה לעשות, אפילו אם החניה שלך רשומה בטאבו. אתה יכול לאתר את הנהג ולבקש ממנו בנימוס להזיז את הרכב או להתקשר למשטרה שיבואו לתת לו דו”ח. בכל מקרה, עד שזה ייפתר כך או כך, אתה יכול לשכוח מהגלידה שקנית. עד שתגיע למקרר תוכל כבר לשווק אותה לילדים בתור מילקשייק.
עוד דבר מרגיז שמאפיין את התופעה המאוד-לא-יפה הזו של תפיסת חניות, הוא שעושים את זה הרבה פעמים בכוונה למי שלא יכול לריב עם הנהג הפולש; קרי, לאנשים מבוגרים. ואם לאותם שכנים מבוגרים אין רכב, “אימוץ” החניה הפרטית שלהם ע”י אחד השכנים זו רק שאלה של זמן.
אז בכל זאת, איך אני שומר על החניה?
אם הגעת עד כאן, ודאי לא חשבת שנשאיר אותך עם הדילמה של כיצד לפתור את הבעיה. חשוב לדעת שיש פיתרון אחד יעיל ומוכח. הפיתרון הוא התקנה של שומר חניה ידני מברזל בחניה הפרטית שלך. מדובר על מין שער קטן המותקן בחלקה הקדמי של החניה שלכם. ניתן להרים ולהוריד אותו בקלות כך שאם אתם רוצים לחנות בחניה הוא לא יפריע לכם לחנות ואם אתם יוצאים מהחניה הוא ננעל וימנע מרכבים פולשים להכנס אליה.
מה שהמוצר הזה עושה זה בעצם לשמור לך על החניה ולמנוע את האפשרות של רכב זר לפלוש לך לחניה. אנו לא מדברים על לבקש ממישהו להזיז את הרכב בנימוס או לשים שלט או לסכם עם השכן שהוא מיז את הרכב 5 דקות לפני שאתה מגיע. התוצאה של התקנה של המוצר הזה בחניה שלך תהיה חניה פנויה וזמינה לך מתי שתרצה. אם זה נשמע לך כמו חלום, כנראה שאתה באמת צריך להתקין שומר חניה כזה…
ישנם מספר דגמים של המוצר כולל שומר חניה חשמלי שנפתח עם שלט רחוק לעצלנים שבינינו, אבל לאחר בחינה של הנושא, מסתבר שנהגים ישראלים אוהבים “לבדוק” אם השומר שהתקנתם באמת מספיק חזק כדי לעצור את הרכב שלהם. דגמים חשמליים מתוחכמים של שומרי חניה חשמליים אולי עושים את העבודה באנגליה אבל במסתבר שבארץ הקודש, הכלל של “החזק שורד” חל גם על שומרי חניה ואם אתם רוצים ששומר החניה שלכם יחזיק מעמד גם כאשר השכן מנסה אותו “בטעות”, רצוי שהוא יהיה עשוי מצינורות ברזל בקוטר רציני ובלי יותר מידי טכנולוגיה עדינה בקרביים (לא השכן, שומר החניה. כן?).
לסיכום
בקיצור ולסיכום נזכיר שעדיף תמיד לשמור עם השכנים על יחסים טובים והיות שהחניה היא אחד מאזורי החיכוך המשמעותיים, שמירה על החניה הפרטית שלך עם מחסום חניה פרטית תוכל לצמצם פוטנציאל לריבים מיותרים עם אותם שכנים.